ГлавнаяСтихиЛирикаГражданская лирика → ЛЮБИЛИ МИ В ДИТИНСТВІ КОЛЯДУ...

ЛЮБИЛИ МИ В ДИТИНСТВІ КОЛЯДУ...

4 января 2022 - Орест Мищанчук
article502284.jpg
Любили ми в дитинстві коляду,
Як тільки починало вечоріти,
Натягуючи шапки на ходу,
На вулиці вискакували діти.

Чекало щось казкове нас усіх,
Завжди чомусь зникала завірюха,
Скрипів лиш під ногами білий сніг,
Щипав мороз грайливо нас за вуха.

Світив на стежку місяць із небес,
Хоча стежки усі на пам'ять знали,
Лиш гавкне і замовкне чий-то пес,
Бо ми вже під вікном колядували.

Господар чинно з хати виходив,
Збирав нам подарунки за дверима,
Всім яблука, цукерки виносив,
Але частіше дякував грошима.

Подвір'я все іскрилось від краси,
Колядники від радості світились,
Ніколи не забути ті часи,
Вони назавжди з нами залишились.

Нема батьків, в селі я не живу,
Нема уже давно старої хати,
Та на різдво я мрію наяву,
Щоб, як колись, піти, колядувати...

© Copyright: Орест Мищанчук, 2022

Регистрационный номер №0502284

от 4 января 2022

[Скрыть] Регистрационный номер 0502284 выдан для произведения: Любили ми в дитинстві коляду,
Як тільки починало вечоріти,
Натягуючи шапки на ходу,
На вулиці вискакували діти.

Чекало щось казкове нас усіх,
Завжди чомусь зникала завірюха,
Скрипів лиш під ногами білий сніг,
Щипав мороз грайливо нас за вуха.

Світив на стежку місяць із небес,
Хоча стежки усі на пам'ять знали,
Лиш гавкне і замовкне чий-то пес,
Бо ми вже під вікном колядували.

Господар чинно з хати виходив,
Збирав нам подарунки за дверима,
Всім яблука, цукерки виносив,
Але частіше дякував грошима.

Подвір'я все іскрилось від краси,
Колядники від радості світились,
Ніколи не забути ті часи,
Вони назавжди з нами залишились.

Нема батьків, в селі я не живу,
Нема уже давно старої хати,
Та на різдво я мрію наяву,
Щоб, як колись, піти, колядувати...
 
Рейтинг: +4 361 просмотр
Комментарии (2)
Марта Шаула # 4 января 2022 в 19:17 0
ДОРОГИЙ ОРЕСТ! ТАКИЙ ЧУДОВІЙ ТВІР!
С ЗАХОПЛЕННЯМ ЧИТАЛА ТА ВСЕ СПІВАЛА!
СЧАСТЛИВОГО НОВОГО РОКУ ,
МИРУ У МИРІ ВІД СЕРЦЯ БАЖАЮ!!!
Орест Мищанчук # 5 января 2022 в 18:09 0
Дякую,Марта,щастя,здоров'я,добра та любові в Новому Році! buket7