Спадчына

article382634.jpg
У роднага парога спадчына віруе,
Як ніва, быццам мора, у подыху вятроў,
Зямля мая, хай зерне шчыра каласуе,
І кожны скажа, сам ты зможаш, і гатоў

Прыняць усё, што нашы прашчуры вякамі,
Ваялі гэты мір, каб продкі жыць маглі.
Багацце - гэта розум, а не склеп з замкамі,
З ім вера, і наказ, які мы збераглі.

Павер, не будзеш верыць, і жыцця, не будзе,
Духоўна моцны больш упэўнены ў сябе,
Знаходзіць месца у патрэбнай грамадзе,
Усё здабудзеш сёння толькі ў барацьбе!

У ласцы матчынай сустрэнеш пакаянне,
Тваёй душы гарэтнай змоўклыя агні,
Як водар горкі першага кахання,
Раптоўна успыхнуць сполахам зары!

І як адплача неба, сонейка заззяе,
Тваё жыццё зямное мовіць адказаць,-
Здабыткам Вашым была справа тая,
Мой крыж патомкам змог я перадаць!

© Copyright: Владимир Бобровничий, 2017

Регистрационный номер №0382634

от 16 апреля 2017

[Скрыть] Регистрационный номер 0382634 выдан для произведения: У роднага парога спадчына віруе,
Як ніва, быццам мора, у подыху вятроў,
Зямля мая, хай зерне шчыра каласуе,
І кожны скажа, сам ты зможаш, і гатоў

Прыняць усё, што нашы прашчуры вякамі,
Ваялі гэты мір, каб продкі жыць маглі.
Багацце - гэта розум, а не склеп з замкамі,
З ім вера, і наказ, які мы збераглі.

Павер, не будзеш верыць, і жыцця, не будзе,
Духоўна моцны больш упэўнены ў сябе,
Знаходзіць месца у патрэбнай грамадзе,
Усё здабудзеш сёння толькі ў барацьбе!

У ласцы матчынай сустрэнеш пакаянне,
Тваёй душы гарэтнай змоўклыя агні,
Як водар горкі першага кахання,
Раптоўна успыхнуць сполахам зары!

І як адплача неба, сонейка заззяе,
Тваё жыццё зямное мовіць адказаць,-
Здабыткам Вашым была справа тая,
Мой крыж патомкам змог я перадаць!
 
Рейтинг: +1 386 просмотров
Комментарии (1)
Любовь Хлебникова # 28 апреля 2017 в 00:21 0
Сколько духовного богатства в Вашей душе,мой друг!Спасибо огромное!